понеділок, 01 серпня 2016 21:14

В "Українському виборі" попросили ЗМІ об'єктивно висвітлювати діяльність Медведчука

В "Українському виборі" попросили ЗМІ об'єктивно висвітлювати діяльність Медведчука

У прес-службі Руху вважають, що окремі ЗМІ довільно трактують висловлювання політика і спотворюють зміст заяв.

Як відомо, днями ряд ЗМІ опублікував коментар лідера Громадського руху "Український вибір - Право народу", присвячений розподілу ролей серед осіб, уповноважених України вести переговори про звільнення утримуваних осіб. Одним з найбільш часто зустрічаються заголовків став наступний: "Медведчук: Уповноважених багато, а переговори веду я".

Прес-служба Громадського руху "Український вибір - право народу" звернула увагу, що в самому тексті коментаря подібного висловлювання немає.

"Віктор Медведчук заявляє:"Я говорив не про те, хто уповноважений або хто може вести переговори, а про те, хто безпосередньо їх веде з керівництвом РФ, а також керівництвом ОРДО і ОРЛО, саме з керівництвом. Переговори щодо звільнення з зазначеними особами веду я".

Текст заголовка, який вже став об'єктом коментування численними експертами, не є прямою мовою Віктора Медведчука, а сенс в тексті коментаря - зовсім інший. Віктор Медведчук завжди виступав за те, щоб переговори з представниками ОРДО і ОРЛО велися максимально широким колом осіб, і закликав усіх, незалежно від їх повноважень і офіційного статусу, зробити свій внесок у процес звільнення утримуваних осіб, їх повернення додому, до родин", - йдеться в заяві.

Зараз над звільненням утримуваних осіб, як повідомляє прес-служба Медведчука, працює команда, в якій у кожного є своя роль.

"Це і перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, яка разом з Віктором Медведчуком бере участь в Мінських переговорах у складі гуманітарної групи, і глава Служби Безпеки України Василь Грицак, і керівник Міжвідомчого центру при СБУ щодо звільнення утримуваних осіб Юрій Качанов. Крім того, без стратегічної гуманітарної акції Президента України Петра Порошенка і Президента РФ Володимира Путіна було б неможливо звільнення українців, які перебували в Російській Федерації: Савченко, Солошенко і Афанасьєва ", - йдеться в повідомленні.

Як вважають в прес-службі, ексцеси, пов'язані з спотворенням сенсу заяв Медведчука, "трапляються з регулярністю, яка насторожує".

"Так, всього кілька днів тому "Українська правда" опублікувала новина із заголовком "Медведчук каже, що звільнення заручників залежить тільки від нього". Мусимо зазначити, що даний заголовок суперечить змісту коментаря Віктора Медведчука. Після звернення до редакції УП заголовок був змінений. Ми з повагою ставимося до права ЗМІ самостійно формувати заголовки навіть в разі, якщо в жертву інформаційного резонансу приноситься об'єктивність. Однак ми переконливо просимо давати оцінку діяльності Громадського руху "Український вибір - Право народу" і його лідера не на основі заголовків інформагентств, а вивчаючи документи і пряму мову в заявах і коментарях наших представників ", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «В "Українському виборі" попросили ЗМІ об'єктивно висвітлювати діяльність Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути