вівторок, 21 липня 2015 15:07

В українському бюро Інтерполу пояснили, чому призупинили розшук Януковича

В українському бюро Інтерполу пояснили, чому призупинили розшук Януковича

В українському бюро Інтерполу заявляють, що доступ до інформації про розшук екс-президента України Віктора Януковича тимчасово призупинений комісією з контролю за файлами Інтерполу, до розгляду у вересні скарги Януковича і його захисту на оголошення в міжнародний розшук.

В українському Інтерполі підкреслюють, що підставою для призупинення допуску до інформації про міжнародний розшук "стало оскарження оголошення в міжнародний розшук Януковичем і представниками його захисту в зазначену комісію і до суду першої інстанції г.Ліон". "Розгляд справи по суті заплановано на наступну сесію комісії у вересні цього року", - підкреслили в українському бюро Інтерполу.

Також в бюро нагадали, що 9 січня 2015 Янукович був оголошений в міжнародний розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

Раніше юридична компанія "Joseph Hage Aaronson" повідомила, що екс-президент України Віктор Янукович більш не значиться у списку "розшукуваних персон" по лінії Інтерполу. У повідомленні наголошується, що Інтерпол таким чином відреагував на відповідне звернення компанії "Joseph Hage Aaronson", що діє від імені Януковича, що грунтується на тому, що кримінальні звинувачення, висунуті екс-президенту "новим режимом в Україні" були частиною "його політичного переслідування".

Нагадаємо, колишній президент фігурує у кримінальній справі про державну зраду і створенні злочинного угруповання. У його рамках розслідуються всі можливі злочини, які міг скоїти Янукович на своєму посту.

Зараз ви читаєте новину «В українському бюро Інтерполу пояснили, чому призупинили розшук Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути