пʼятниця, 20 травня 2016 09:05

В Україні пропонують скоротити удвічі літні канікули

В Україні пропонують скоротити удвічі літні канікули

Літні канікули в 2016 році почнуться 28 травня 2016 року. Цьогорічна тривалість навчального року склала 271 день, з них 181 - на навчання, а 98 днів припали на канікули, вихідні та свята.

"У нас найкоротша тривалість навчання та навчальний рік серед країн Європейського союзу. У жодної європейської країни немає канікул, які тривають 3 місяці. Наприклад, у Німеччині - 1,5 місяця. Весь червні діти навчаються, потім йдуть на канікули та з середини серпня повертаються на навчання", - говорить Gazeta.ua Віктор Громовий, заслужений вчитель України.

Нам потрібно створювати нову систему навчання, яка мотивуватиме учнів і вони матимуть бажання відвідувати уроки.

"Наші діти мінімум недоотримують один навчальний місяць щороку. До цього додається 2-3 тижні карантину та вихідні зі святами. Потім викладачі перевантажують дітей намагаючись втиснути програму навчання аналогічну німецькій, але стиснуту у строках. Тому тривалість навчального року потрібно привести до європейських стандартів. Це не обов'язково мають бути традиційні уроки. Можна проводити позаурочні заняття на відкритому повітрі з фахових предметів. Нині у зв'язку з року англійської мови пожвавилися мовні табори", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 маловідомих місць України для відпочинку з дітьми

Ця проблема потребує вирішення. Але вона є не популярною. Учні та вчителі обурюються, тим що у них ніби "крадуть канікули".

"Скорочення тривалості літніх канікул дало б змогу зменшити навантаженість протягом навчального року. Тоді зникне потреба у проведенні 7 уроків на день і завеликої кількості домашніх завдань. Сьогодні діти сильно перевантажені. Те що викладають у 10 місяцях, ми втискуємо у 8. Тобто залишається ще 20 відсотків. Через це діти часто хворіють", - каже експерт.

Нагадаємо, у цьому році скасовано позаконкурсний вступ та цільовий прийом до вищих навчальних закладів України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пропонують скоротити удвічі літні канікули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути