середа, 09 вересня 2015 20:31

В Україні змінюється порядок тимчасового перебування іноземців

В Україні змінюється порядок тимчасового перебування іноземців
Фото: ckp.in.ua

Державна прикордонна служба України інформує, що з 9 вересня змінюється порядок тимчасового перебування іноземців в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"З 9 вересня 2015 року набирає чинності наказ Міністерства внутрішніх справ України № 884 від 20 липня 2015, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 5 серпня цього року за № 944/27389, щодо порядку обчислення терміну тимчасового перебування в Україні іноземців, які є громадянами держав з безвізовим порядком в'їзду", - йдеться у повідомленні.

Відтепер обчислення дозволеного строку перебування іноземців на території України прикордонники здійснюють шляхом відрахування від дня фактичного в'їзду чи виїзду 180 днів назад. Наприклад, якщо іноземець прибув в Україну 9 вересня цього року, то прикордонники відрахують 180 днів та з'ясують, чи не перевищив він термін перебування за цей період – 90 діб, так само здійснюється обчислення з моменту виїзду.

Таким чином, якщо під час здійснення контролю прикордонники виявляють перевищення іноземцем дозволеного йому строку перебування, приймається рішення про відмову в перетинанні державного кордону України на в'їзд в Україну. Також у разі виявлення перевищення іноземцем дозволеного строку перебування на території України під час здійснення прикордонного контролю на виїзд з України посадова особа Держприкордонслужби складає документи про притягнення громадянина іноземної держави до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Термін перебування в Україні залишається незмінним – громадяни держав з безвізовим порядком в'їзду можуть тимчасово перебувати на території України не більше ніж 90 днів протягом 180 днів, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні змінюється порядок тимчасового перебування іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути