понеділок, 22 квітня 2013 10:50

В Україні кардинально змінюється клімат: літо буде спекотнішим і триватиме до жовтня

В Україні кардинально змінюється клімат: літо буде спекотнішим і триватиме до жовтня
Фото: expres.ua

Літо 2013 року жарким і довгим. Згідно з дослідженнями кліматологів, глобальне потепління позначиться і на прийдешньому літньому сезоні. Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Точні прогнози зробити складно, але, радше за все, це літо буде більш спекотним, ніж попереднє. Про його настання ми зможемо сказати, коли середньодобова температура перевалить за позначку +15, а це відбудеться десь через два тижні", - повідомив заступник начальника Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко. За його словами, найжаркішими місяцями будуть липень і серпень.

"У цей час будуть періоди дуже високої температури - до +38, а місцями навіть до +40-41. Але очікуються сильні грози і зливи. Можемо навіть зібрати два врожаї: у серпні та вересні", - сказав Прокопенко.

За словами кліматологів, в Україні клімат змінюється у бік потепління, і не виключено, що температура біля +25 збережеться ще в жовтні. У цей період, ймовірно, вода в Дніпрі і морі буде ще теплою і можна буде навіть купатися.

"У найближчі сто років у нас буде ставати все тепліше і тепліше. Така зима, як минула, з середньою температурою до -8 і раптовим похолоданням в кінці лютого або навіть у березні, стане нормою. А спекотні періоди влітку будуть все довші. Водночас головною тенденцією можна вважати мінливість погоди - різкі скачки температур вже входять в норму. Крім того, збільшиться кількість і інтенсивність природних катаклізмів. Влітку варто чекати сильних злив з градом, восени - дощів, а взимку або навесні снігопадів, як у цьому березні. Як наслідок, нас чекають часті паводки ", - підкреслила експерт-кліматолог, начальник відділу стратегічного планування Держагентства екоінвестицій Ірина Трофімова.

Зараз ви читаєте новину «В Україні кардинально змінюється клімат: літо буде спекотнішим і триватиме до жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути