пʼятниця, 21 березня 2014 00:40

В тилу Збройних сил України зароджується нова армія
14

Фото: Денис Тимошенко

На території тренувально-спортивного комплексу "Снайпер", що в селі Капітанівка на Київщині, зібрались кількадесят волонтерів, аби прибрати базу й підготувати її до першого вишколу Української резервної армії (УРА).

Комплекс займає чималеньку площу, оточену лісом. Тут розташовані триповерхова будівля, яку використовуватимуть як казарму, їдальня, стрільбище з мішенями. На флагштоку майорить червоно-чорний прапор українських повстанців.

Переважна більшість волонтерів прибирає приміщення казарми. Помітно, що в її ремонт свого часу суттєво вклались: старі дерев'яні вікна поміняні на металопластикові, на підлозі паркет, який щоправда встиг місцями набрякнути від вологи. Стіни обклеєні сучасними шпалерами, що почали відставати від стін.

Наразі у будівлі ще немає світла та води. Очевидно, що в ній ніхто не жив щонайменше пару років.

Одні активісти виносили сміття у мішках на двір, інші підмітали й мили підлогу. Дехто пиляв на дворі дрова, інші готували суп із салатом й ремонтували польову кухню.

По обіді усім охочим провели інструктаж зі стрільби з самозарядного карабіну Симонова. Кожному стрільцеві дозволили вистрілити по мішеням тричі.

"У лави Української резервної армії ми збираємо найкращих людей серед цивільного населення. Ми є громадянська ініціатива сприяння обороні та регулярній армії. УРА робить те, що не встигають робити військкомати і полігони", - пояснив координатор ініціативи і бізнесмен Владислав Кириченко.

21-22-23 березня у комплексі "Снайпер" відбуватиметься польовий вишкіл УРА. Понад тридцять бійців пройдуть тут справжнє військове тренування.

"Охочих записатись до УРА дуже багато. Мусили багатьом відмовити в участі у першому вишколі за браком місць та інструкторів. До речі, мав розмову з кількома ветеранами бойових дій, офіцерами, вони багато цікавого розповідали. Але, на жаль, коли просиш декого з них поділитись досвідом із резервістами, вони виявляються постійно зайнятими", - зазначив Владислав.

Разом з тим, координатори громадської ініціативи обіцяють на досягнутому не зупинятись й організовувати власними силами військові вишколи й надалі.

Зараз ви читаєте новину «В тилу Збройних сил України зароджується нова армія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути