понеділок, 27 жовтня 2008 11:25

У столиці придумали, як змусити киян сплатити комунальні борги

Відтепер зі злісними неплатниками комунальних послуг будуть працювати не ЖЕКи, а юридичні компанії, що спеціалізуються на поверненні боргів - колектори.

Таким чином, інтереси міста представлятимуть професійні юристи. Вони вже представили схеми роботи зі злісними неплатниками, де штрафи за тривалу заборгованість можуть досягнути 50% суми боргу.

Схему роботи використовуватимуть таку - фірмі відводиться два місяці для досудової роботи, протягом яких боржника намагаються переконати у необхідності сплатити послуги. Якщо це не допомагає, справу передають на розгляд суду, де інтереси міста представлятимуть також професійні юристи. "Як всі вже зрозуміли, ЖЕКи судитися не можуть, і не повинні вони це вміти. Тому кожний нехай займається своєю справою: двірник підмітає, слюсар закручує гайки, а судиться - професійний досвідчений юрист", - відзначив директор Головного інформаційно-обчислювального центру Станіслав Каплуненко.

Юристам вдалося розробити механізм роботи з киянами, у яких величезна заборгованість за комунальні послуги перед містом. До простроченого платежу вирішили застосувати індекс інфляції за весь термін неплатежу за послуги. Індекс інфляції офіційно встановлюється Міністерством статистики України і публікується щомісяця за минулий період, а також щорічно. На даний момент він становить 18%, торішні показники коливалися в межах 14%. Тому якщо людина не платила за комунальні послуги кілька років, ці своєрідні "штрафні санкції" для нього можуть становити 50% загальної суми боргу, повідомляє Хрещатик

Зараз ви читаєте новину «У столиці придумали, як змусити киян сплатити комунальні борги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути