понеділок, 22 березня 2010 13:58

У США введуть обмеження на чисту воду

У США введуть обмеження на чисту воду

Національна комісія зі збереження довкілля штату Каліфорнія подала законопроект згідно з яким землевласникам та міським жителям цього штату можуть встановити норму на користування чистою водою. Причиною таких обмежень науковці називають можливу глобальну посуху у в регіоні, передає Reuters.

Ен Хайден, яка очолює науковців-розробників законопроекту, заявила, що невдовзі річки штату можуть висохнути чи замулиться. Тоді, на її думку, настане величезна посуха у всьому регіоні.

"За 5 років ситуація з водними ресурсами може стати катастрофічною. Зараз фермери на берегах річки Колорадо не мають обмежень в доступі до водних ресурсів. Вони й забруднюють річку відходами. Заводи, що стоять поруч, також скидають туди свої відходи", - розповіла вчена.

У штаті за останні 10 років суттєво посилилася спека влітку.

Голова відділу гідроресурсів при Харківському інституті Петро Смеренець повідомив Gazeta.ua, що причина посухи - зміна клімату.

"Зими на Західному узбережжі США стають більш короткими та не такими сніжними. А влітку настають довгі посухи, тому води потрібно більше. Політика регулювання поки не є, на мою думку, такою необхідною. Проте якщо цього не зробити зараз, то ситуація сильно зміниться за кілька років", - вважає він.

Науковець зазначив, що розвинені країни випустили охорону води з поля свого зору.

"Поки вони займалися викидами в повітря, проблема з чистою водою ставала більш нагальною. Тепер все змінюється і посухи загрожують не тільки Африканським країнам, а й США. Річки поступово змінюють свої течії, а потім пересихають через недостатність зволоження. І введення нормативів на воду стане першим кроком до обмеження витрати води та реформ водопостачання в світі", - додав Смеренець.

Зараз ви читаєте новину «У США введуть обмеження на чисту воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути