пʼятниця, 31 жовтня 2014 11:33

У мережі показали знімки угорської акції проти Віктора "Януковича" Орбана
9

Фото: EPA/UPG

Угорці влаштували безпрецедентну за масштабом масову акцію. Вони вимагали відставки уряду, який "товаришує" з Росією.

"Fuck off, Viktor!", - скандували десятки тисяч людей, які зібралися біля штаб квартири партії Фідес, інформує "Новая газета".

Відправлятися за всім відомою адресою вони пропонували главі уряду Віктору Орбану, з легкої руки якого в місцевий парламент надійшов закон про податок на інтернет.

Саме цей законопроект, який запроваджує оплату за кожен гігабайт завантаженої або закачананої інформації, і вивів на вулиці людей. Ніякої особливої ​​організації угорцям не знадобилося. Фейсбучний пост місцевого активіста із закликом зібратися на головній площі Будапешта зібрав більше 200 тисяч лайків, що чимало для країни з 10-мільйонним населенням і істотно більше, ніж число передплатників офіційної сторінки Фідес в тому ж Фейсбуці.

При цьому люди вийшли на вулиці не тільки в столиці, але і в містах поменше. Протестуючі відразу додали своєму прем'єру багатозначне "по батькові", перехрестивши його Віктора "Януковича" Орбана.

Нагадаємо, наприкінці вересня оглядач німецького видання Focus в своїй аналітичній статті заявив, що глава угорського уряду Віктор Орбан є таємним помічником президента Росії Володимира Путіна. Угорський прем'єр постійно лобіює в ЄС інтереси Москви.

Зараз ви читаєте новину «У мережі показали знімки угорської акції проти Віктора "Януковича" Орбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути