субота, 25 квітня 2015 00:58

В СБУ вибачилися перед Савченко за слова Вовка

В СБУ вибачилися перед Савченко за слова Вовка
Фото: REUTERS

Голова СБУ Валентин Наливайченко вибачився перед українською льотчицею Надією Савченко за слова керівника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Відчуваю потребу вибачитися перед Надією Савченко за заподіяну їй біль, яка викликала, у свою чергу, її різку реакцію на слова Василя Вовка, керівника Головного слідчого управління СБУ. Роблю це від імені голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка, з яким ми тільки що закінчили розмову на цю тему", - написав Лубківський.

Він зазначив, що висловлювання Вовка є його особистою точкою зору і жодним чином не відображають позицію СБУ.

"Ми щиро бажаємо якнайшвидшого повернення Надії Савченко додому і шкодуємо, що біль неволі і розлуки з рідними, знущань російської каральної машини була посилена необережними словами. Вибачте, Надія!", - написав радник голови СБУ.

Нагадаємо, що у середу на сайті "Аналітичної служби новин" вийшло інтерв'ю Вовка, в якому він заявив, що "російські адвокати зацікавлені в тому, щоб Надя просиділа там якомога довше". Також Вовк був упевнений, що Савченко засудять, і тоді Україна буде просити перевести її в Україну для відбування терміну, після чого буде запущена процедура помилування.

"Піар, на жаль, важливіший за її долю. Ви вірите в те, що російські адвокати зацікавлені у захисті нашої громадянки, якій приписують убивство двох російських журналістів? У Росії адвокат не може працювати проти системи й захищати Надю на повну силу", – сказав він.

У відповідь Савченко написала лист, в якому заявила, що її повністю влаштовують її адвокати, і попросила Вовка "не пхати носа в її діло".

Зараз ви читаєте новину «В СБУ вибачилися перед Савченко за слова Вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути