неділя, 23 лютого 2014 18:21

У Санкт-Петербурзі палили шини на підтримку Майдану
5

Фото: drugoi.livejournal.com

Сьогодні рано вранці художник-акціоніст Петро Павленський, відомий своїми протестними акціями, разом зі своїми товаришами влаштували акцію в підтримаю українського Майдану в центрі Санкт-Петербурга. На Малому Конюшенному мосту, навпроти храму Спаса-на-Крові.

Павленський з товаришами розгорнули на мосту два прапора - чорний і державний прапор України, розклали і підпалили автопокришки і почати стукати палицями по металевих листах.

"Гарячі покришки, прапори України, чорні прапори і гуркіт ударів по залізу - це пісня звільнення і революції, - йдеться в маніфесті акції. - Майдан поширюється і проникає в серце Імперії. Боротьба з імперським шовінізмом триває".

Активісти помітили, що в "день, коли держава закликає святкувати день захисника вітчизни, - ми закликаємо всіх стати на свято Майдану і захист своєї свободи".

"Мости горять, і назад дороги вже немає", - цитує заяву учасників акції Грані.ру. Акція тривала 15-20 хвилин. Потім приїхали пожежники і загасили покришки. Відразу після цього прибула поліція. Четверо з п'ятьох активістів, у тому числі сам Павленський, були затримані.

Зараз ви читаєте новину «У Санкт-Петербурзі палили шини на підтримку Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути