середа, 26 листопада 2008 16:05

У російському храмі з"явилася ікона із зображенням Сталіна (ФОТО)

 

У місті Стрельна Ленінградській області в храмі святої княгині Ольги з"явилася ікона із зображенням Йосипа Сталіна. Про це в середу пише газета "Новые Известия".

Настоятель храму, ігумен Євстафій Жаков розповідає, що Сталін, за легендою, часто розмовляв з якоюсь "блаженною Матроною Московською". Сцена такої бесіди і зображена на виставленій в храмі іконі. До речі, прихожанам ікона не сподобалася, тому її розмістили в дальньому кутку приміщення.

"У мене були два батька, окрім отця небесного: один - мій батько по плоті, а інший батько - це батько народів, який був суворий, який судив, який, можливо, помилявся, але який все одно був батьком моєї країни", - пояснив свою ініціативу Жаков. В те, що Сталін був атеїстом, ігумен не вірить.

Погляди настоятеля стрельнинського храму не унікальні для РПЦ. Іноді звучать навіть пропозиції прилучити Сталіна до лику святих. Хоча, наприклад, настоятель московського храму царя-мученика Миколи, протоієрей Михайло Ардов заявив в бесіді з журналістами: "Те, що ми бачимо по телевізору, як йдуть на якісь демонстрації немолоді жінки і чоловіки та несуть одночасно портрети Сталіна і православні ікони - знак жахливий, знак того, що люди абсолютно втратили відчуття правди, істини", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У російському храмі з"явилася ікона із зображенням Сталіна (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути