понеділок, 24 березня 2014 16:42

У Росії звільнили професора, який підтримав Україну

У Росії звільнили професора, який підтримав Україну
Андрій Зубов розкритикував дії Путіна в Криму

З Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) звільнили професора Андрія Зубова, який виступив з критикою російської влади, яка віддала наказ про окупацію Криму.

Адміністрація вузу вирішила розірвати трудовий договір з професором після того, як він розкритикував дії російської влади в Криму і підтримав Україну.

"Адміністрація МДІМВ прийняла рішення про розірвання трудової угоди з професором Зубовим А.Б. з 24 березня ц.р. і його звільнення з інституту. Численні висловлювання та інтерв'ю А.Б. Зубова про те, що відбувається в Україні і про зовнішню політику Росії обурюють і викликають подив в університетському середовищі.

Вони йдуть врозріз із зовнішньополітичним курсом Росії, піддають безоглядній і безвідповідальній критиці дії держави, завдають шкоди навчально-освітньому та виховному процесу", - йдеться у повідомленні, оприлюдненій прес-службою вузу.

Висловлювання Зубовим своєї позиції з приводу ситуації, що склалася в Криму, в МДІМВ назвали неприпустимим і таким, що "завдає шкоду навчальному процесу".

Додамо, що документ про своє звільнення професор Андрій Зубов не підписав. Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

Андрій Зубов працює в МДІМВ більше 20 років.

Зараз ви читаєте новину «У Росії звільнили професора, який підтримав Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути