вівторок, 29 грудня 2015 16:43

В Росії студенток ув'язнили через підтримку ІДІЛ

В Росії студенток ув'язнили через підтримку ІДІЛ
В Москві засудили двох колишніх студенток. Автор: lenta.ru

В Москві засудили двох колишніх студенток. Суд звинуватив їх у фінансовій підтримці "Ісламської держави", передає "ТАСС".

Колишню студентку Астраханської медичної академії Саїду Халікову ув'язнили на п'ять з половиною років. Сторона обвинувачення заявила, що вона перевела бойовикам ІДІЛ близько 44 тисяч рублів. Другу студентку Олену Аршаханову ув'язнили на п'ять років і три місяці.

Обидві дівчини визнали свою вину, покаялися у вчиненому і попросили розглянути їхню справу в особливому порядку - без вивчення доказів, розповіла представник суду.

Слідство вважає, що Халікова входила в групу колишньої студентки Дар'ї Іцанкової. Її учасниці продавали мило і дитячі речі на дагестанському ринку. Виручені гроші вона перераховувала бойовикам.

Халікова розповіла, що продавала мило, але гроші перераховувала на благодійність. Її адвокат заявив, що "в Астрахані дівчинки російської національності, які прийняли іслам, організували благодійний сайт". І Халікова думала, що гроші йдуть на допомогу нужденної молоді.

Саїду Халікову арештували в грудні 2014 року. Дар'я Іцанкова переїхала з чоловіком на Близький Схід і не приховує, що збирає кошти на допомогу "Ісламській державі".

Зараз ви читаєте новину «В Росії студенток ув'язнили через підтримку ІДІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути