вівторок, 20 жовтня 2015 08:59

У Росії засуджених замість в'язниці хочуть відсилати до армії

У Росії засуджених замість в'язниці хочуть відсилати до армії
Фото: УНІАН

У Держдумі мають намір замінити тюремне покарання для правопорушників за злочини невеликої та середньої тяжкості.

Відповідні зміни до Кримінального кодексу РФ і до ФЗ "Про військовий обов'язок і військову службу" готує член комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва Олексій Діденко (ЛДПР), передають "Известия".

Зміни передбачають запровадження нових виховних заходів для осіб, які вчинили ненасильницькі злочини невеликої та середньої тяжкості. Зокрема, за подібні злочини, скоєні чоловіками вперше у віці від 18 до 45 років, законодавець пропонує як альтернативу до кримінального покарання, зокрема позбавлення волі, обов'язок проходження військової служби у Збройних силах Росії.

На думку Діденка, це нововведення дозволить більш гуманно підходити до питання перевиховання громадян, які вперше засуджені за незначні злочини, а також певною мірою вирішить і питання з переповненістю місць позбавлення волі.

Під час підготовки законопроект деталізують у частині визначення статей, за якими зможуть застосовувати нову виховну міру. Термін служби в армії буде дорівнювати терміну позбавлення волі, зазначеному в цих статтях. Проте вже зараз відомо, що нова норма не буде поширюватися на осіб, які вчинили насильницькі, тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Зараз ви читаєте новину «У Росії засуджених замість в'язниці хочуть відсилати до армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути