неділя, 13 грудня 2009 13:40

В Росії міліція незаконно затримала журналіста, який знімав мітинг

В Росії міліція незаконно затримала журналіста, який знімав мітинг

Фотокореспондент "РИА-Новости" Андрій Стенін був затриманий співробітниками правоохоронних органів, коли він виконував редакційне завдання - знімав несанкціоновану акцію опозиції, яка проходила в суботу біля будівлі адміністрації президента.

"Це була несанкціонована акція опозиції, у кожного з учасників був в руці лист з однією буквою. Вони вишикувалися в ланцюжок утворивши гасло "Дотримуйтеся конституції". Це було біля будівлі адміністрації президента на Старій площі", - повідомив журналіст.

За його словами, співробітники ФСО затримали його самого і ще вісім учасників акції.

"Було видно, що я журналіст, у мене професійний фотоапарат, об"єктиви, я говорив їм, що я журналіст, але це нікого не цікавило. Потім нас передали міліціонерам, вони нас відвезли в ОВД "Китай-город", - розповів Стенін.

У ОВД їх протримали три години. "На всіх склали протоколи про порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходу або пікетування", - сказав кореспондент.

На даний момент його вже відпустили.

РІА Новини має намір захищати права свого співробітника на професійну діяльність, які надані журналісту російським законодавством.

"Андрій діяв як працівник агентства, як журналіст в повній відповідності із законом про ЗМІ. Ми маємо намір використовувати всі надані законодавством можливості для захисту гарантованих конституцією і законом про ЗМІ прав журналістів, включаючи право на проведення фотографування і присутність на мітингах і демонстраціях", - сказав заступник генерального директора, керівник юридичної дирекції "РИА Новости" Михайло Сафронов.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Росії міліція незаконно затримала журналіста, який знімав мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути