пʼятниця, 18 березня 2016 20:27

У польському Вроцлаві зареєстрували 40 тисяч українських емігрантів

У польському Вроцлаві зареєстрували 40 тисяч українських емігрантів
www.webturizm.ru

У польському Вроцлаві торік офіційно зареєстрували 40 тисяч українських емігрантів. 36 тисяч заяв надійшло від польських фірм і підприємців – з намірами працевлаштувати іноземців. Частина заробітчан звертається щодо оформлення на роботу до воєводи самостійно.

"В Україні середня зарплата 200-300 злотих, а тут – 2000. Робота неважка, – каже Андрій, заробітчанин. У Вроцлав приїхав три місяці тому. - Дозвіл на працю оформляв самостійно. Роботу шукав впродовж тижня. Працюю кур'єром на підприємстві Stava. Приїхав до Вроцлава три місяці тому. Дозвіл на працю оформляв самостійно. Роботу шукав протягом тижня. Зараз працює кур'єром на підприємстві Stava. Польською спілкуюся вільно. Хочу лишитися в Польщі назавжди".

Щодня на скутері їздить від 8 до 10 годин.

"Працевлаштовуємо багатьох українців. Кур'єр має приділяти роботі 8-10 годин в день. Жителям Вроцлава, які мають сім'ї, така робота не підходить. На противагу українцям, які приїжджають на заробітки", - говорить Конрад Децл, менеджер компанії.

"Я б із задоволенням працевлаштував поляка, але вони зовсім не розуміються на автомобілях. А якщо і розуміються, то виїздять за кордон, де отримують значно більші гроші", - розказав Адам Ковальчук, директор автомобільного сервісу Oponka.

Зараз ви читаєте новину «У польському Вроцлаві зареєстрували 40 тисяч українських емігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути