Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2008 16:08

В найбіднішій арабській країні урочисто відкрили $60-ти мільйонну мечеть

В найбіднішій арабській країні урочисто відкрили $60-ти мільйонну мечеть

Урочисте відкриття величезної нової мечеті, названої ім"ям авторитарного президента Ємену , шокувала людей цієї бідної арабської країни, а особливо коли вони дізналися, що будівництво її обійшлося в 60 мільйонів доларів.

Це велика сума для країни, яка займає позицію найбіднішої арабської держави і яку, крім того, постійно знесилюють внутрішні військові конфлікти, тероризм та голод.

"Нам потрібні школи і лікарні, - говорить працівник уряду Салем Ахмед. - Багато кому з єменців доводиться їхати за кордон, щоб полікуватися. Це лицемірство."

Не зважаючи на це головні ісламські церковники покірно залишили своїх прихожан в суботу, щоб провести церемонію відкриття, на якій прославляли лідера Ємену, президента Алі Абдула Селея.

Мечеть вміщає 40.000 віруючих. Навколо будівлі посаджені розкішні сади. Проте багата новобудова дивно виглядає у племінній країні, де майже 22 мільйони знищені бідністю.

На сьогодні високі ціни на їжу в Ємені, де половина зерна імпортується, погіршили ситуацію, разом з тропічним штормом, що стався в країні 24 жовтня і залишив 20.000 людей без домівок. Єдине на чому арабська країна дійсно заробляє - це продаж нафти, проте, як вважають, гроші з нафти йдуть на армію та оборону, повідомляє Foxnews.

Зараз ви читаєте новину «В найбіднішій арабській країні урочисто відкрили $60-ти мільйонну мечеть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути