субота, 01 лютого 2014 20:29

У МВС заявляють, що міліції заважають швидко розслідувати справу Булатова

У МВС заявляють, що міліції заважають швидко розслідувати справу Булатова
Фото: pik.ua

В Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що міліції заважають швидко розслідувати справу лідера Автомайдану Дмитра Булатова.

"З метою швидкого та об'єктивного розслідування кримінального провадження щодо незаконного позбавлення волі Дмитра Булатова створено слідчо-оперативну групу, до якої увійшло 20 працівників міліції. Проте правоохоронці фактично позбавленні можливості швидкого отримання свідчень та доказів, які б допомогли швидко розкрити цей резонансний злочин", - заявив начальник головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин.

Він також зазначив, що Булатов наразі перебуває у лікарні, у зв'язку з чим доступ слідчих до нього взагалі неможливий.

"Неодноразовим спробам слідчих поспілкуватися з потерпілим перешкоджали або народні депутати, або лікарі", - заявили в міліції. За його словами, такі дії можуть свідчити про бажання затягнути розслідування або незацікавленість у встановлені істини. "На місце, де був знайдений громадянин Булатов, слідчо-оперативна група не викликалася взагалі, повідомлення до міліції надійшло лише з лікарні. Ні вчора, ні сьогодні провести слідчі дії з потерпілим не вдалося. У нас немає його свідчень, прикмет його викрадачів, обставин скоєння злочину", – наголосив Микола Чинчин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головне надбання України за 20 років - те, що вона живе без війни - "регіонал"

Пізніше заступник начальника слідчого управління ГУ МВС України в Київській області Григорій Мамка заявив, що активіст Автомайдану відмовився від допиту щодо його викрадення навіть у присутності адвоката.

"Лікарі дозволили слідчим проводити допит, тому слідча група прибула, щоб допитати Дмитра Булатова як потерпілого у кримінальному провадженні про його викрадення, розпочатого за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України. Він відмовився від допиту без адвоката. Ми очікували прибуття адвоката. Після цього, вже в присутності свого адвоката, Дмитро Булатов знову відмовився" , - розповів Мамка.

Він зауважив: "Ми нагадали Булатову, що в його інтересах співпрацювати зі слідством, оскільки йдеться про розслідування його ж викрадення. І свідчення потерпілого є вкрай важливими для швидкого та ефективного розслідування". В міліції вважають дії Булатова "рішенням постраждалого стримувати слідство".

Зараз ви читаєте новину «У МВС заявляють, що міліції заважають швидко розслідувати справу Булатова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути