четвер, 12 березня 2009 14:14

У Мексиці показали коштовну зброю наркомафії (ФОТО)

Музей наркомафії при штаб-квартирі мексиканського Міністерства оборони користується небувалим успіхом. Особливо в охоронців правопорядку, вимушених безпосередньо воювати з наркоторговцями. Як то кажуть, ворога треба знати в обличчя.

Зброя, декорована сріблом і золотом, снайперська рушниця 50-го калібру Barrett M82A1, шикарний кольт 45-го калібру, прикрашений рубінами та смарагдами у формі корони...

Чого тільки вартий напис на вогнепальній зброї одного з наркобаронів: "Краще померти стоячи, ніж жити навколішки". Ще один "герой героїну" позолотив "ствол", прикрасивши рукоятку 221 діамантом.

Мексиканський музей наркомафії вперше відкрився в 1985 році, його експозиція постійно поповнюється. Музей використовується як навчальний заклад для солдатів і офіцерів. В ньому представлена культура Мексики, розповідається про початок використання галюциногенів - у культових цілях, про різні види наркотиків.

Тут є багато артефактів, приміром, заклики тих, хто вирощує зілля. Привертає увагу величезний напис, який легко читається з повітря: "Панове, ми розуміємо, що це ваша робота, але ми б хотіли домовитися".

Приголомшує винахідливість при транспортуванні наркотиків, креативність наркокур"єрів. Наприклад, в якості схованки згодилася рама до образу святої Діви Гваделупської - захисниці і рятівниці.

Відомо, що мексиканські картелі контролюють майже весь колумбійський кокаїн, що поступає в США. Під їхнім крилом і виробництво метамфітамінів, гашишу, героїну. За останніми даними, в злочинний бізнес залучено більше півмільйона мексиканців. Лише торік у зв"язку з наркотиками було вбито 5 600 осіб. Варто зазначити, що й число бійців, залучених до війни з наркомафією, з грудня 2006 року збільшилося майже удвічі і сягає 25 тисяч людей.

За матеріалами: Guardian, Reuters

Переклад  Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У Мексиці показали коштовну зброю наркомафії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути