четвер, 17 вересня 2015 04:59

У Лівії заарештували танкер під прапором РФ

У Лівії заарештували танкер під прапором РФ
Фото: news.bigmir.net

Лівійська влада в Тріполі затримала в середу танкер під прапором РФ, передає ТАСС.

Як повідомив напередодні ввечері агентству Reuters високопоставлений представник ВМС Тауфік ас-Скір, судно було заарештовано "за контрабанду нафти" з портового міста Зуара (120 км на захід від Тріполі і 60 км від кордону з Тунісом).

"Нафтовий танкер під російським прапором був затриманий опівдні при спробі вивезти контрабандою нафту з Зуари", - сказав він.

Ас-Скіра додав, що заарештовані "11 членів російського екіпажу", а саме судно разом відконвойоване в Тріполі.

Після початку народних хвилювань в Лівії в лютому 2011 року війни, що призвела до повалення і вбивства лівійського лідера Муамара Каддафі, країна виявилася розколотою на два протиборчі табори - в Тріполі засідає проісламістська влада в особі проісламістського Загального національного конгресу (ВНК, колишній тимчасовий парламент) і легітимні з погляду світової спільноти уряд і Палату представників (ПП - постійний парламент) на сході.

Незважаючи на активне посередництво міжнародного співтовариства, в тому числі Місії ООН по підтримці в Лівії (МООНПЛ), конфліктуючі лівійські табори поки ніяк не можуть домовитися про політичне врегулювання. Раніше між ними нерідко виникали і суперечки щодо видобутку та експорту вуглеводнів з багатої ними північноафриканської країни.

Зараз ви читаєте новину «У Лівії заарештували танкер під прапором РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути