середа, 09 березня 2016 13:15

У Китаї провели Тиждень української музики

У Китаї провели Тиждень української музики
Фото: China Radio International.CRI

За ініціативи українського клубу співвітчизників Hromada.club, який функціонує у Ґуанчжоу, проведено акцію, спрямовану на популяризацію сучасної української музичної творчості у Китаї.

Під час проведення Тижня української музики, протягом семи днів організатори акції та усі бажаючі розміщували українські пісні та музичні кліпи на своїх сторінках у популярній в Китаї соціальній мережі "Вейсінь".

Акція викликала значний інтерес як серед представників української діаспори, так і китайців й інших іноземних друзів. Найактивніші учасники написали також свої відгуки про акцію.

"Акція своєчасна, покликана пропагувати національну культуру, зберегти національну ідентичність. Добірка пісень на різні смаки. Особливо сподобалися кліпи, у яких представлені мальовані персонажі", - розповідає Ліна, родом з Кривого Рогу, яка проживає в Ґуанчжоу.

"Акція дала можливість українцям Китаю згадати наших виконавців, дізнатися нових, познайомитися із сучасними учасниками української естради. Корисна вона тим, що знайомить з Україною наших друзів, ламає стереотипи про Україну. Потрібно частіше робити подібні акції", - переконана Оксана, яка переїхала з Києва до Шанхаю.

Нагадаємо, більшість новин про Україну китайці отримують з російських джерел.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї провели Тиждень української музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути