середа, 07 травня 2014 12:46

У Києві отаборилися 300 циганів

У Києві отаборилися 300 циганів
zakarpattya.net.ua

У столичному мікрорайоні "Лиса гора", що у Голосіївському районі, отаборилися цигани. Зараз їх там більше 300.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла голова органу самоорганізації населення "Комітет мікрорайону "Лиса гора" Тетяна Доценко.

"Перші цигани приїхали ще весною минулого року. У травні їх кількість почала збільшуватися. Торік було менше сотні, а зараз вже більше 300 людей. Табір розбили на місці колишнього смітника. Його вже давно закидали і тепер там ростуть якісь дерева і рослини. Колись там збиралися щось будувати, та не вийшло. На цьому місці дуже близько до поверхні підходять ґрунтові води — скрізь струмки б'ють. Величезна площа стоїть покинутою і роми вирішили там оселитися", - сказала вона.

"Цигани живуть у страшних умовах. Мають кілька наметів, а взагалі живуть у збитих нашвидкуруч куренях. Молоді дівчата просто неба народжують дітей. Інколи навіть в автобус зайти важко, бо він повністю заповнений циганами. У салоні стоїть дуже неприємний запах. Дітей возити у такому транспорті страшно", - додала Тетяна Миколаївна.

Роми приїхали із Закарпаття, але говорять російською. У свій табір нікого не пускають.

"Вони приїхали тут працювати. Мають металошукачі, відкопують метал і здають на металобрухт. Нещодавно розбили нам каналізаційну трубу — чавунну, великого діаметру. Ми викликали міліцію. Цигани сказали, що то — не їхня робота. Але міліціонери знайшли під кущем залишки тієї труби. Поряд знаходиться величезна магістральна газова труба. Якщо цигани доберуться до неї, то у повітря злетить не тільки наш мікрорайон", - розповіла Тетяна Доценко.

"Міліціонери не можуть змусити циганів виїхати з Києва, бо це - "порушення прав людини". Єдина можливість виселити їх — почати на місці колишнього смітника щось будувати. Один із кандидатів у депутати пропонує зробити там парк Небесної сотні"", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «У Києві отаборилися 300 циганів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути