вівторок, 16 липня 2013 06:06

В Італії встановлені ймовірні організатори вбивства Діда Хасана

В Італії встановлені ймовірні організатори вбивства Діда Хасана
Фото: criminalnaya.ru

Італійські поліцейські сповістили своїх російських колег, що готові надати їм допомогу в розслідуванні справи про вбивство впливового "злодія в законі" Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан. Карабінери розташовують записом розмов двох "законників", які обговорюють напад на Усояна.

Як розповіло "Росбалту" джерело в правоохоронних органах, запис було зроблено італійською поліцією 18 вересня 2012 в Римі. У цей день "злодій в законі" Мераб Джангвеладзе (Мераб Сухумський) проводив у цьому місті сходку. Під час заходу, за даними італійської поліції, відбувся сеанс телефонного зв'язку Мераба і іншого "законника", Таріела Оніані (Таро), що відбуває термін у російській в'язниці. Джангвеладзе повідомив Оніані, що мафіозі вирішують, як бути з Усояном, з яким у них триває конфлікт. На це Таро, згідно із записами карабінерів, відреагував коротко: "Анулюйте його і всі проблеми зникнуть". В Італії вважають, що саме після цієї бесіди на сходці і був винесений смертний вирок Дідові Хасану. У січні 2013 року поліцейські перехопили ще одна розмова Таро і Мераба, під час якої вони радісно обговорюють відбулося вбивство.

Однак у МВС РФ скептично ставляться до записів, зроблених італійською поліцією. "Розслідуванню вони не допоможуть, а просувається воно вкрай важко - розповіло джерело в правоохоронних органах. - Не виключено, що найближчим часом розслідування справи про вбивство Усояна взагалі буде припинено з формулюванням" у зв'язку з неможливістю особа, яка підлягає притягненню до кримінальної відповідальності ".

Нагадаємо, один з лідерів кримінального світу Аслан Усоян був застрелений 16 січня 2013 в Москві. Злочин поки залишається не розкритим.

Вісімнадцятого червня 2013 Європол за запитом Італії провів у Європі масштабну спецоперацію проти членів клану Джангвеладзе. Одночасно в Чехії, Литві, Португалії, Франції, Іспанії, Австрії, Німеччини та Угорщини було затримано 13 "злодіїв у законі", в тому числі Мераб Сухумі. З'ясувалося, що протягом декількох років італійські поліцейські прослуховували переговори гангстерів.

Зараз ви читаєте новину «В Італії встановлені ймовірні організатори вбивства Діда Хасана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути