понеділок, 02 березня 2009 08:23

В Індонезії виявили рибу-собаку з людськими очима (ФОТО)

Риба-жаба, що володіє строкатим забарвленням і стрибає по морському дну, була виявлена на сході Індонезії біля берегів острова Амбон. За її яскраве незвичайне забарвлення вона отримала назву "психоделіка". На думку учених, виявлена риба є представником нового виду. Яскраву рибу, скрізь вкриту вузькими смужками персикового та бронзового кольору, перші помітили пірначі з аквалангом. Від блакитних очей риби розходяться біло-сині смужки. Рибу віднесли до сімейства жабовидних, але своїм зовнішнім виглядом вона дуже відрізняється від своїх родичів. На широкій та плоскій голові риби очі розташовані прямо, як у людини.

Риба пересувається стрибками

Аквалангісти, які виявили рибу, розповідають, що вона намагалася від них втекти короткими стрибками, відштовхуючись при цьому від морського дна за допомогою черевних плавників. За словами пірначів, видовище було схоже на те, як скаче гумовий м"ячик. Здатність риби стрибками пересуватися по дну океану, можна пояснити зміщеним центром тяжіння та плавниками, що нагадують ноги. За звичками ця риба чимось нагадує собаку.

Водолази відправили фотографію риби експертам з жабовидних риб в університет Вашингтона. З"ясувалося, що цей вид риб був виявлений близько двадцяти років тому, але його невірно класифікували і згодом забули.

Риба-жаба звичайна - вид риб сімейства жабовидних, або батрахових (Batrachoididae). Зустрічається в Атлантичному, Індійському та Тихому океанах на мулистому або піщаному дні, іноді зариваючись в нього по самі очі. Тіло складається в основному з голови, плескатої, з великим ротом і досягає 20-35-сантиметрової довжини. Мають отруйні шпильки та представляють небезпеку для купальників. Здатна видавати звуки, що мають характер скреготу, хрипкого бурчання або гудка.

За матеріалами Topnews, Евросми.Ru

Зараз ви читаєте новину «В Індонезії виявили рибу-собаку з людськими очима (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути