субота, 17 серпня 2013 08:00

У Хабаровському краї через повінь евакуйовано близько 300 осіб

У Хабаровському краї через повінь евакуйовано близько 300 осіб

Близько 300 осіб евакуйовані в Хабаровському краї через паводок, повідомляє вранці в суботу, 17 серпня, РИА Новости з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Росії Вероніки Скворцової.

Всі евакуйовані розміщені у родичів і близьких, розповіла Скворцова, 14 тимчасових пунктів перебування громадян, розгорнуті на території краю, поки порожні.

Станом на ранок 17 серпня, заявила міністр охорони здоров'я, в зоні підтоплення в Хабаровському краї знаходяться п'ять населених пунктів. "Поки ситуація далека від критичної, але пік буде в середу (21 серпня)", - повідомила Сковорцова, додавши, що до настання піку повені "треба дуже жорстко контролювати ситуацію і бути готовими до всіх непередбачених ситуацій".

Рівень річки Амур в столиці Хабаровського краю вранці 17 серпня досяг позначки в 623 сантиметри, піднявшись за добу на 19 сантиметрів, повідомляється на сайті крайового управління МНС. На острові Великий Уссурійський, розташованому в межах Хабаровська, ще 16 серпня оголошено евакуація, проте жителі поки відмовляються покинути свої будинки, повідомило крайове управління МНС.

Далекосхідний центр з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища очікує пік повені в Хабаровську 20-25 серпня (рівень Амура досягне 650-700 сантиметрів), а в Комсомольська-на-Амурі 27-31 серпня (рівень річки підніметься до 680-720 сантиметрів). Фотогалерея В Амурській області затопило сотні будинків

Повінь, що почалася в кінці липня, торкнулося цілий ряд регіонів - Хабаровський край, Амурську, Магаданської та Челябінську області, Башкирію і Єврейську автономну область. В Амурській області від повені постраждали близько 13 тисяч людей, збитки від стихійного лиха влада цього регіону оцінили як мінімум в три мільярди рублів.

Зараз ви читаєте новину «У Хабаровському краї через повінь евакуйовано близько 300 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути