Ексклюзиви
вівторок, 01 червня 2010 19:28

У Гватемалі будинки провалились у велетенську воронку (ФОТО)

Триповерхова будівля і невеликий житловий будинок в однойменній столиці держави Гватемала в Центральній Америці в буквальному розумінні слова провалилися під землю - у воронку діаметром 21,5 метри і завглибшки 31,3 метри, що утворилася внаслідок обвалу, викликаного тропічним штормом "Агата".

За даними видання La Hora, внаслідок обвалу будівель загинула одна людина - поліцейський, який в той момент якраз стояв в нещасливому місці і розмовляв по телефону.

Проте офіційні особи цю інформацію не підтверджують. Повідомляється, що мешканці будинків, які провалилися під землю, встигли евакуюватися.

У 2007 році на північному сході міста в подібній воронці завглибшки близько 100 метрів загинули два підлітки, через загрозу подальшого обвалу з району була евакуйована тисяча мешканців.

Як повідомляє ресурс Gismodo, глибина таких западин може досягати і кількох сотень метрів. Місцеві мешканці звинувачують у виникненні обвалів зношену і стару систему підземної каналізації.

Тропічний шторм "Агата" обрушився на Гватемалу, сусідній Сальвадор і Гандурас минулої суботи. Щонайменше 146 людей загинули. Найбільше від злив постраждала Гватемала, де кількість жертв, за офіційними даними, досягла 118 осіб, 53 вважаються зниклими без вісти.

З небезпечних районів евакуйовано майже 112 тисяч мешканців. Рівень опадів, що випали в гірських районах Гватемали, перевищив один метр. В околицях столиці країни був змитий автомобільний міст. Понад 90 тисяч осіб були вимушені покинути свої будинки.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «У Гватемалі будинки провалились у велетенську воронку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути