пʼятниця, 08 вересня 2006 14:15

У Німеччині за мільйон євро побудували три мости для кажанів

У Німеччині при будівництві автобана було споруджено 3 мости спеціально для кажанів. Спорудження їх коштувало мільйон євро.

За словами фахівців, мости необхідні для того, щоб маленькі тварини не стикалися з машинами, коли летять на малій висоті. Під особливою загрозою знаходиться колонія з 200 кажанів виду "підковоносів". Вони облаштувалися в одному із замків біля автобана.

Повітряні коридори, по яких літають ссавці, були науково досліджені і мости, кожен шириною 11 метрів і довжиною 60, спорудили якраз у тих місцях, де ці коридори проходять. Червоні направляючі загороди по краях моста призначені допомогти тваринам орієнтуватися.

Проте виникла проблема: кажани мостами користуватися не захотіли. За останні тижні інфрачервона камера зафіксувала лише одну єдину мишу, яка перелітала через міст.

Крім мостів, на останній ділянці автобана були споруджені також 2 тунелі для жаб, довгі загороди для диких тварин, а також так званий "екологічних тунель", який коштував 6,5 млн. Євро, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині за мільйон євро побудували три мости для кажанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути