четвер, 08 жовтня 2009 14:29

В Європі найбільше мусульман проживає в Росії

В Європі найбільше мусульман проживає в Росії

В світі 1,57 мільярдів осіб сповідують іслам, свідчать дані, отримані ученими з американського дослідницького центру The Pew Forum on Religion & Public Life. Таким чином, кожен четвертий житель Землі є мусульманином.

Найбільше (близько 203 мільйонів) мусульман проживають в Індонезії. За нею йде Пакистан (174 мільйони), Індія (161 мільйон) і Бангладеш (145 мільйона). Всього в Азії сконцентровано 62 відсотки мусульман від їхньої загальної кількості в світі.

У Європі учені нарахували 38 мільйонів мусульман (5 відсотків від загальної кількості). Найбільше в Європі людей, які сповідують іслам, виявилось в Росії - більше 16 мільйонів. Це складає 1 відсоток від світової популяції мусульман.

Слідом за Росією за кількістю мусульман в європейських країнах йде Німеччина, де виявилось більше послідовників ісламу, ніж в Лівані.

Згідно з дослідженням, більшість мусульман у всьому світі є сунітами (до 90 відсотків). Останні 10 відсотків припадають на шиїтів.

Попередні дослідження показували, що мусульманином є кожен п"ятий житель Землі. Ці ж дослідження свідчили про те, що найпоширенішою релігією в світі є християнство - його сповідують більше 2 мільярдів людей (33 відсотки від всіх віруючих). Потім йде іслам і індуїзм, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Європі найбільше мусульман проживає в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути