неділя, 15 вересня 2013 15:15

В Черкасах через зливу було заблоковано рух в деяких районах міста
22

Фото: Фото: Анастасія Нікуліна

14 вересня в Черкасах, через сильну зливу було затоплено об'їзне коло по вулиці 30 років Перемоги. Рух транспорту було частково паралізовано. Маршрутки зупинялись посеред величезної калюжі, інші машини намагалися об'їхати воду тротуаром та дворами багатоповерхівок. Рівень води подекуди сягав від пів метру до метру.

"З Південно-Західного району не можливо було викликати таксі, - розповідає місцева 23-річна Ганна Ренжина. - Диспетчер казала, що машини не можуть виїхати з району, приймають виклики лише від тих, хто їде недалеко. Довелося ловити таксі прямо на вулиці. Через 30 хвилин машина зупинилась. Насилу вмовили таксиста поїхати до центра. Водій сріблястого Ланосу звернув у двори і застряг. Добре що якийсь чоловік погодився витягти нас тросом. Через півтори години всі в багнюці доїхали до центру. Заплатили 65 гривень."

Джипи проїжджали калюжу без складнощів, а маленькі машини зупинялись просто посеред дороги. Водій та пасажири не могли відчинити дверцята, рівень води сягав вікон у машині.

"Допомагаю виштовхувати машини, - каже хлопець у спортивному, представляється Сергієм. – В кого машина дорожча – ті платять по 20-30 гривень. А є такі що як підштовхну – одразу рушають".

Посеред брудної калюжі опинилася маршрутка із людьми. 40 хвилин черкали на допомогу пасажири та водій. Сиділи у автобусі з вимкненим світлом.

"Нашо вона треба така романтика, - 37-річна Надія Кудлай вискакує із автобуса, коли того витягли тросом. – Невже не можна ті ліньовки зробити. Кожен рік та сама історія. Ще й водій екстремал, ні шоб як усі інші маршрутки , проїхати газоном біля кафе. Так він поперся у болото. Казав, що пів години тому нормально проскочив, думав і цього разу минеться."

Затоплення дороги біля об'їзного кола в місті - проблема для місцевих жителів. Проблема виникає у сезон дощів навесні та восени.

"Причин може бути дві, - пояснює Костянтин Проценко, помічник начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, - або біля об'їзного кола забиті ліньовки, або їх там недостатня кількість. Вчора 10хвилин витягали тросом 25-ту маршрутку, потім наші працівники допомагали відкачувати воду. Зараз ситуація нормалізувалась, транспорт рухається без перешкод."

Зараз ви читаєте новину «В Черкасах через зливу було заблоковано рух в деяких районах міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути