субота, 10 квітня 2010 11:45

В авіакатастрофі літака Качинського ніхто не вижив

В авіакатастрофі літака Качинського ніхто не вижив

В авіакатастрофі літака президента Польщі під Смоленськом ніхто не вижив, повідомив в ефірі телеканалу "Росія-24" губернатор Смоленської області Сергій Антуф"єв.

"При заході на посадку літак президента Польщі не дотягнув до посадочної смуги. За попередньою версією, зачепився за верхівку дерев, впав і розвалився на частини. Уцілілих у катастрофі немає", - сказав він.

Губернатор уточнив, скільки чоловік було в літаку Ту-154: "За попередньою інформацією, 85 членів делегації і екіпаж".

Як повідомляє кореспондент радіостанції "Весті FM" з Варшави, на борту літака разом з президентом Польщі і його дружиною знаходилася ще низка високопоставлених польських чиновників.

За даними польського телеканалу TVN24, на борту літака, окрім Президента і його дружини, були голова Національного банку Польщі Славомір Скшіпек, заступник міністра закордонних справ Анджей Кремер, керівник Інституту Національної пам`яті Януш Куртіка і низка інших високих посадовців.

Літак впав в лісосмузі міста Смоленськ, розташованій в мікрорайоні Північний, на вулиці Кутузова, повідомили в обласному управлінні МНС.

Повноважний представник президента в ЦФО Георгій Полтавченко, який повинен був брати участь в траурних заходах, присвячених 70-річчю розстрілу польських офіцерів в Катині, доручив співробітникам адміністрації Смоленської області від його імені і від імені керівництва Росії виразити співчуття членам польської делегації, яка знаходиться зараз в Катині.

У даний час польська сторона проводить консультації про те, як проводити траурні заходи у зв"язку з катастрофою президентського літака під Смоленськом.

У свою чергу в департаменті інформації і друку МЗС Росії повідомили, що причиною краху літака президента Польщі під Смоленськом стала погана погода.

"За попередніми даними, аварія сталася через те, що літак здійснював посадку на військовий аеродром поблизу Смоленську в умови густого туману", - повідомили в суботу в департаменті інформації і друку МЗС Росії.

Замглавкома ВПС по ППО генерал-лейтенант Сергій Разиграєв вважає, що катастрофа Ту-154, на борту якого знаходилася польська делегація на чолі з президентом країни, не пов"язана з якістю аеродрому "Північний" під Смоленськом.

"Аеродром "Північний" - першого класу, і я не думаю, що ця катастрофа якимсь чином пов"язана з ним (з аеродромом -ред.)", - сказав генерал в суботу в інтерв"ю радіостанції "Ехо Москви".

При цьому він підкреслив, що "інформація із цього приводу достатньо мізерна, і робити якісь висновки поки рано".

Раніше повідомлялося, що в районі Смоленську був сильний туман, і польському борту пропонувалося провести посадку в Мінську або Москві, проте пілот ухвалив рішення сідати в Смоленську. З четвертої спроби літак зачепився за верхівок дерев і розбився при підльоті до аеродрому "Північний".

Интерфакс-Украина, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В авіакатастрофі літака Качинського ніхто не вижив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути