пʼятниця, 21 лютого 2014 04:13

У Вірменії площі Віктора Януковича присвоїли ім'я Сергія Нігояна
1

Група активістів вірменського походження перейменували площу в місті Спітак, названу на честь українського президента Віктора Януковича, на площу імені застреленого під час протистоянь в Києві активіста Сергія Нігояна.

Про це йдеться в повідомленні "Радіо Свободи".

Молоді активісти, в основному афілійовані з новою групою вірменської опозиції на чолі з Ніколом Пашиняном, вважають Януковича диктатором і звинувачують його у виникненні зіткнень між антиурядовими демонстрантами і силами безпеки в Києві, через що десятки людей загинули.

Вони наклеїли на табличці, де було вказано назву площі, наліпку з іншою назвою українською мовою – "площа імені Сергія Нігояна".

Поліція і місцева влада не одразу відреагували на такі дії.

Площа була названа на честь Януковича у 2008 році на знак визнання його ролі в реконструкції Спітаку, невеликому містечку, спустошеною катастрофічним землетрусом у 1988 році. Він провів тут шість місяців у 1988-1989 роках як голова української будівельної компанії, направленої в зону землетрусу радянським урядом.

Через сутички в Україні опозиційні сили у Вірменії почали вимагати, щоб муніципалітет Спітак змінив назву площі, але мер міста Гагік Саакян відкинув ці заклики.

"Ми вдячний народ, і ми намагаємося бути вдячними всім тим людям, які зробили хороші речі для нас", - цитує його 1in.am.

Як відомо, 22 січня під час протистояння між силовиками та протестувальниками на вулиці Грушевського в Києві застрелили 20-річного вірменина з Дніпропетровська Нігояна.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії площі Віктора Януковича присвоїли ім'я Сергія Нігояна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути