вівторок, 19 березня 2013 17:37

Втомлені прибиранням снігу львів'яни вийшли із тачками під міську раду
11

Фото: Валерій Шмаков

Сьогодні, 19 березня, на площі Ринок, перед Львівською міською радою відбулася акція громадської непокори проти влади міста, на яку вийшло близько тисячі представників малого бізнесу, продавців з ринків та МАФів і жителів прилеглих до Львова сіл. У цей час проходила сесія міської ради.

Головною вимогою протестуючих було припинити нищити малий бізнес у місті та створити робочу групу депутатів і підприємців з питання продовження оренди для МАФів у Львові. Проте, серед пікетувальників було і багато незадоволених станом прибирання снігу у Львові під час нещодавної негоди. Протестуючі били палицями по металевих бочках та водили по площі чоловіка у масці міського голови Львова Андрія Садового, який тримав таблички "Якісно та дешево ремонтую дороги" та "Навчу заробляти на посаді мера".

За їхніми словами, адміністрація міського голови оголосила "сезон полювання" на тимчасові споруди, так звані "малі архітектурні форми".

"Андрій Садовий прикривається благими намірами, розповідаючи через власні ЗМІ про начебто боротьбу із продажем алкоголю в МАФах неповнолітнім, в той час як телеканали, підконтрольні його сім'ї, продовжують рекламувати слабоалкогольні напої", - кажуть підприємці.

Також активісти поставили перед міською радою наповнені снігом тачки і з табличками та прізвищами чиновників мерії на них ,які відповідають за прибирання та стан господарки у Львові. Водночас, у міськраді заявляють про хронічне недофінансування галузі ЖКГ, яке далось взнаки при боротьбі зі стихією. За словами першого заступника міського голови, востаннє схожі погодні умови у Львові були на початку 80-х років.

"Насправді це була надзвичайна ситуація, і такого снігопаду, як був у п'ятницю, я не пригадую за час своєї роботи. Люди кажуть, що у Львові на початку 80-х було щось аналогічне", - зазначив Олег Синютка.

Як розповів сьогодні на сесії мер Львова, у місті недостатньо техніки, аби швидко справитись з великою кількістю снігу. Тож запропонував передбачити кошти на закупівлю 50 одиниць снігоприбиральної техніки. Також мер подякував усім, хто докладає зусилля до розчистки вулиць від снігу і запевнив, що після ліквідації наслідків негоди буде розглядатись питання додаткової фінансової компенсації тим двірникам, які працювали найкраще.

Зараз ви читаєте новину «Втомлені прибиранням снігу львів'яни вийшли із тачками під міську раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути