Ексклюзиви
середа, 17 травня 2006 19:21

Уподібнення Суперменові загрожує здоров"ю

Намагаючись скопіювати досконалу комплекцію іграшок-супергероїв, таких як Супермен, молоді люди ризикують заробити собі серйозні проблеми зі здоров"ям, стверджують американські дослідники.

Американський вчений Тімоті Бегхерст зі штату Техас заявив, що нереалістичний образ супергероїв робить свій внесок у поширення м"язової дісморфії. Вчений стверджує, що п"ятеро з цих супергероїв за останні 25 років пережили оновлення. І після цього у них розвинулися могутні м"язи.

Дисморфія - стан, при якому люди незадоволені своїм тілом і піддають себе виснажливим фізичним навантаженням. Також вони приймають такі препарати як стероїди анаболізму.

- Діти вчаться на іграшках, а іграшки – це віддзеркалювання суспільства. Коли ідеали і норми суспільства міняються, міняються й іграшки, – підкреслює Бегхерст.

Гаррісон Поуп, професор психіатрії Гарвардського університету, зауважує, що цей феномен є частиною суспільного неврозу. Через цей невроз у суспільстві поняття мужність і розвинені м"язи вирівнялися. На його думку, такий невроз поширюється через надмірну рекламу.

Техаські учені порівняли нинішню зовнішність іграшок Бетмен, Халк, Людина-Павук, Супермен і Рядовий Джо з тим, як вони виглядали чверть століття тому. І виявилося, що зараз вони виглядають набагато масивнішими. Обсяг грудей у Рядового Джо спочатку був 104 см, а зараз – 213 см, пише Amerika.Ru

Зараз ви читаєте новину «Уподібнення Суперменові загрожує здоров"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути