середа, 28 жовтня 2009 10:33

Помер відомий костоправ Микола Касьян (ФОТО)

Сьогодні, 28 жовтня, близько сьомої ранку помер народний лікар України, костоправ 72-річний Микола Касьян із райцентру Кобеляки на Полтавщині.

Офіційну причину смерті ще не називають. Микола Андрійович останній рік хворів, майже перестав приймати пацієнтів у своєму Центрі мануальної терапії в Кобеляках. Виняток робив для дітей та новонароджених. Решту хворих приймав його всиновлений син Ян.

Останні дні Микола Касьян лікувався в своєму центрі. 28 жовтня близько 2.00 йому стало зле. Біля ліжка була його дружина Андріана Миколаївна. О 3.00 приїхав син Ян. Почали надавати невідкладну медичну допомогу. Стало відомо, що ніби була якась кровотеча. Помер відомий костоправ близько 7.00.

- Похорон запланували на п"ятницю на 11.00, - каже Ян Касьян.

Микола Касьян походив із династії костоправів. У нього три рідні доньки. Знання передав усиновленому синові Яну. Прадід Касьяна в царські часи працював при земській повітовій лікарні костоправом. Дід Андрій лікував до 90 років, а прожив до 105-ти.

Микола Касьян до будівництва центру мануальної терапії приймав у флігелі біля свого будинку. За день управляв кістки майже 800 хворим. Через слабке здоров"я останнім часом приймав сидячи. Доки Ян Миколайович був у відпустці, хворих перенаправляли до учня Касьяна Олексія Чигрина, який теж проживає в Кобеляках.

Депутати Кобеляцької райради направили звернення до президента Віктора Ющенка з проханням присвоїти лікареві Миколі Касьяну звання Героя України. Проте за життя це звання він так і не отримав.

1993 року в Книзі рекордів Гіннеса зробили запис: "Україна. Найбільше костоправних операцій провів народний лікар Микола Касьян. Протягом 1990 року він здійснив управлення дисків хребта 41 тис. 251 хворому".

Започаткована Касьяном методика лікування хребта визнана у світі. Мануальний терапевт лікував поперек космонавтці Валентині Терешковій, своєму кумові-співаку Йосипові Кобзону. Управив три шийні хребці покійній дружині Михайла Горбачова Раїсі.

Центр мануальної терапії в Кобеляках допоміг Касьяну збудувати тодішній голова адміністрації президента України Віктор Медведчук на прохання дружини-журналістки Оксани Марченко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий костоправ Микола Касьян (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути