Ексклюзиви
понеділок, 21 липня 2014 15:30

Українські військові самі себе здають

Українські військові самі себе здають
Фото: pravda.com.ua

Штаб АТО звернувся до бійців у зоні бойових дій із закликом не вмикати мобільний зв'язок і не спілкуватись із рідними. Про це під час брифінгу заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Місце розташування бійців розраховується терористами за допомогою увімкнених мобільних телефонів. Тому штаб АТО звернувся до воїнів, які знаходяться в зоні бойових дій із закликом — не вмикати мобільні телефони і не спілкуватись з рідними без потреби, щоб не допомагати терористам, які вираховують місцезнаходження сил АТО саме за мобільним зв'язком", - сказав він.

Генерал-полковник Віктор Палій, голова Всеукраїнського союзу громадських об'єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів, вважає таке рішення необхідним і нагальним.

"Більшість заяв рядових солдатів чи бійців Нацгвардії про те, що їх "зливають", насправді не зовсім відповідають дійсності. Частіше вони самі себе здають. Дзвонить мати синові: "Що ти робиш?" "Та ось, мамо, я там-то, пакую парашут, о такій-то годині вилітаємо на такому-то літаку туди-то?" А тоді через кілька годин той літак збивають. Або жаліються, що перебувають у такому-то місці, а там погано годують чи бронежилетів немає. Тоді така мати дзвонить під час прямого ефіру в студію, і обурюється, чому її син, який служить там-то, зараз перебуває там-то, не має бронежилета чи достатньо зброї. А це ж секретна інформація! Треба розуміти, що це не дитячі ігри, йде війна", - зауважив Віктор Палій.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Українські військові самі себе здають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути