понеділок, 26 грудня 2016 06:21

Україна висловила свою позицію щодо Ізраїлю та Палестини

Україна висловила свою позицію щодо Ізраїлю та Палестини
ForexAW.com

Делегація України за фактом розгляду резолюції Ради безпеки ООН про становище на Близькому Сході виступила за мирне врегулювання конфлікту.

"Ми виступаємо за мирне співіснування двох незалежних держав - Ізраїлю та Палестини. Врегулювання конфлікту має відбуватися винятково мирними засобами. Водночас ми наголошуємо на необхідності проведення прямих ізраїльсько-палестинських переговорів", - йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України.

Текст резолюції, на думку міністерства, збалансований - вона закликає до прийняття необхідних для мирного врегулювання кроків з боку ізраїльської і палестинської сторін.

"Ізраїль повинен припинити поселенську діяльність, а палестинська влада - вжити ефективних заходів боротьби з тероризмом", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник України в ООН порівняв дії Ізраїлю з російськими у Криму

23 грудня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій зазначено, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території не має юридичної чинності і порушує міжнародне право. Її підтримали 14 членів Радбезу, зокрема Україна. США, які раніше блокували такі проекти, утрималися. Автори документа - Малайзія, Нова Зеландія, Сенегал і Венесуела.

Після голосування прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу скасував запланований візит українського прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Зараз ви читаєте новину «Україна висловила свою позицію щодо Ізраїлю та Палестини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути