субота, 23 серпня 2014 18:45

"Україна: Виборюючи незалежність" - телемарафон на "5 каналі"

 

У неділю, 24 серпня, "5 канал" розпочне телемарафон "Україна: Виборюючи незалежність".

Вестимуть марафон Яна Конотоп, Артем Овдієнко, Руслан Поліщук, Віталій Гайдукевич, Роман Чайка та Тетяна Даниленко.

З 7-ї ранку в ефір виходитимуть тематичні та історичні сюжети, підготовлені журналістами "5 каналу", а також прямі включення з різних точок країни, завдяки яким глядачі матимуть змогу спостерігати за святкуванням Дня Незалежності на Заході, Сході, Центрі, Півночі та Півдні України. Протягом дня канал транслюватиме урочистості з нагоди свята за участі Президента Україна Петра Порошенка.

Починаючи з 16:00, у вечірніх студіях ведучі разом з гостями - представниками різних гілок влади, представниками церков та небайдужими українцями, які нині допомагають переселенцям зі Сходу, українським військовослужбовцям та їхнім родинам, - обговорюватимуть не лише тему незалежності України та її здобутків за 23 роки існування, а й піднімуть тему агресії проти України у наш час: її причини, наслідки та передумови мирного вирішення конфлікту.

Ексклюзивно до свята "5 канал" підготував серію інтерв'ю з відомими та шанованими українцями. У вечірньому праймі в ефірі 5-го 24 та 25 серпня: Святійший Філарет - Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України, предстоятель УПЦ КП. Блаженніший Святослав (Шевчук) - Митрополит Київський, предстоятель УГКЦ. Голова СБУ Валентин Наливайченко, Олександр Турчинов, Леонід Кравчук, Валерій Гелетей, Павло Клімкін.

Частиною телевізійного марафону стане прем'єра циклу документальних фільмів Христини Бондаренко "Україна: вижити у вогні". Фільм перший "Після звільнення" о 22:15 - це історії трьох родин, які прожили тиждень у підвалах: про хлопчика, який посивів від обстрілів терористів, про півторарічну дівчину, яка ледве не померла з голоду, про бійки за хліб та про захоплення сепаратистами житлових будинків та їхніх мешканців.

"У зоні бойових дій дуже важко знімати соціальні речі. Часто під час зйомок чути постріли. У перші дні, коли ми витягали їх з підвалів, ми просто знайомилися. Про інтерв'ю тоді було годі й говорити. Наступні дні ми намагалися пожити з ними цілий день, відчути їхній побут. Пили чай з технічної води, їли кашу, смак якої я пам'ятатиму все життя. Говорили, говорили, говорили. Дуже важливо було запевнити їх у тому, що все буде добре і вселити надію. І коли ти щиро починаєш їх розуміти, люди починають розкриватися", - розповідає автор проекту Христина Бондаренко

 

Зараз ви читаєте новину «"Україна: Виборюючи незалежність" - телемарафон на "5 каналі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути