Ексклюзиви
субота, 28 квітня 2012 11:45

Український підводний човен "Запоріжжя" повернувся до Севастополя
9

27 квітня після успішно проведеного в акваторії Чорного моря першого етапу ходових випробувань до Севастополя повернувся підводний човен Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Запоріжжя".

Субмарина пришвартувалася до причальної стінки 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту Російської Федерації.

Екіпаж підводного човна "Запоріжжя" зустрів командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Віктор Максимов. Голова приймаючої комісії капітан 1-го рангу Роман Гладкий та командир субмарини капітан 2-го рангу Роберт Шагеєв доповіли командувачу про успішне завершення походу.

Адмірал Віктор Максимов телефоном доповів Міністру оборони України Дмитру Саламатіну про успішне завершення першого етапу ходових випробувань та швартування біля заводського причалу.

Глава оборонного відомства Дмитро Саламатін надіслав екіпажу підводного човна "Запоріжжя" вітання з успішним завершенням першого етапу ходових випробувань. На його переконання, наявність підводних сил у складі ВМС будь-якої країни – це ознака повноцінності її військового флоту.

"Ця подія дуже важлива для Збройних Сил України. Вона символізує відродження вітчизняних підводних сил і перехід нашого війська на новий рівень бойових можливостей", – зазначив у своєму привітанні глава вітчизняного оборонного відомства.

Корабель вперше з 1993 року 25 квітня вийшов у море з використанням власної силової установки. Упродовж трьох днів екіпажем субмарини було перевірено в комплексі роботу енергетичної установки на різних ходових режимах та працездатність обладнання і технічних засобів. Особовий склад бойових частин разом з фахівцями-судноремонтниками перевірили справність різного обладнання та механізмів.

Під час ходових випробувань човен пройшов близько 135 морських миль у надводному положенні. Варто підкреслити, що випробувальні заходи відбувалися у режимі жорсткого контролю за рівнем безпеки, з розгортанням усіх необхідних захисних систем і засобів.

Зараз ви читаєте новину «Український підводний човен "Запоріжжя" повернувся до Севастополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути