вівторок, 03 квітня 2012 18:06

Українських заробітчан не пропускають на кордоні додому

Українських заробітчан не пропускають на кордоні додому
Заробітчани не хочуть платити хабарі. Фото: nepermanentmigrant.wordpress.com

На пропускному автомобільному переїзді "Шегині-Медика" добу тримається кількакілометрова черга.

"Понад 16 годин стоять в Шегинях і не можуть пройти українську митницю. Пів години тому з мамою по телефону розмовляв. Вона стоїть в черзі. Казала, що кінця й краю черзі не видно. Вже майже добу мама у коридорі між кордонами. Польський кордон перетнула ще вчора увечері, а з українського боку наче пороблено. Їй і ще цілій купі заробітчан нічого не пояснюють" - розповів львів'янин Володимир Гайдучок.

В Україну заробітчан не пускають, бо, за словами митників, вони порушили українське законодавство – везуть додому забагато багажу. Крім того їх звинувачують у блокуванні державного кордону. На пункт пропуску викликали міліціонерів.

"Так склалося, що близько двадцяти мікроавтобусів везли товари заробітчан, різноманітні передачі, кількість котрих при митному огляді перевищила норму без оподаткування", – зауважив Олег Кузнєцов, заступник начальника митного посту "Мостиська".

Водії мікроавтобусів кажуть, що це штучно створена черга, аби витягнути у них більше хабарів.

"Щотижня вожу посилки з Італії. Раніше буси запаковані йшли за 300 євро, тепер вони залупили 500. А це ніхто не збирається платити, бо не вигідно. За кіло посилки я з людей беру євро. Напхав того разу цілий бус-мерседес. Ми ж за тиждень до Великодня вже не їздимо. Наші всі українці там про те знають і вже відправляють рідним гостинці"- розповів водій Іван.

Зараз ви читаєте новину «Українських заробітчан не пропускають на кордоні додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

393

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути