пʼятниця, 19 квітня 2013 09:54

Українець придбав іменний годинник Чарлі Чапліна

Українець придбав іменний годинник Чарлі Чапліна
Фото: timetapestry.blogspot.com

На відомому годинниковому аукціоні Antiquorum в Нью-Йорку був проданий унікальний годинник Rolex Oyster, який належав легендарному коміку Чарлі Чапліну.

Годинник, виготовлений у 1945 році, був придбаний Чапліним в одному з бутиків Лондона. Про це є спеціальний напис на циферблаті. Цікавою особливістю годинників такого типу є те, що заводна коронка у них розміщується на лівій стороні корпусу. А оскільки Чарлі Чаплін був лівшею, то такий годинник ідеально йому пасував. Десь наприкінці 1950-х - початку 1960-х років Чаплін подарував цей годинник помічниці своєї секретарки міс Форд, коли виявилося, що міс Рубі також, як і він - лівша. З тих пір годинник були надбанням сім'ї Рубі.

Годинник купив український колекціонер, президент компанії Crystal Group Ukraine Дмитро Бердянський. На додаток до годинника покупець отримав 4 фото і 2 листи, один з яких - від члена сім'ї, що успадкувала цей раритет, а другий - з майстерні CR Frost & Son щодо обслуговування годинників Чарлі Чапліна.

Зазначимо, годинники представляють собою абсолютний раритет - корпус з нержавіючої сталі, центральні хвилинна, годинна і секундна стрілки, циферблат покритий білою емаллю, арабські цифри.

Зараз ви читаєте новину «Українець придбав іменний годинник Чарлі Чапліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути