субота, 28 травня 2011 10:53

Україна увійшла до двадцятки найактивніших країн-миротворців

27 травня напередодні Міжнародного дня миротворців ООН, який відзначатиметься 29 травня, Міністр оборони України Михайло Єжель презентував тематичне видання "України миротворці".

"У цьому буклеті історія участі Збройних Сил України у миротворчих операціях в обличчях наших воїнів, які з 1992 року виконують завдання із забезпечення миру і безпеки в багатьох гарячих точках планети, - відзначив він.

Єжель підкреслив, що за часи незалежності понад 37 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь у міжнародних миротворчих операціях.

У презентації взяли участь начальник Генерального штабу Григорій Педченко, Постійний представник ООН в Україні пан Олів'є Адам, ветерани-миротворці.

"За роки незалежності Україна увійшла до двадцятки країн, які надають найбільшу допомогу у миротворчі операції ООН", - підкреслив Олів'є Адам.

Він також додав, що під час нещодавнього візиту в Україну Генерального Секретаря ООН Пан Гі Муна ця тема обговорювалася з Президентом Віктором Януковичем.

"Віктор Янукович під час зустрічі з Генеральним Секретарем ООН Пан Гі Муном зазначив, що наша держава докладе усіх зусиль для того, щоби увійти до двадцятки найбільш розвинутих країн світу. Що стосується миротворчої діяльності, то цей крок ми вже зробили, - підкреслив глава вітчизняного оборонного відомства.

Необхідно зазначити, що ініціатором випуску тематичного видання "України миротворці" виступив Департамент преси та зв'язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна увійшла до двадцятки найактивніших країн-миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути