пʼятниця, 08 березня 2013 18:07

Україна опинилася на четвертому місці в світі за кількістю вихідних кібератак

Україна опинилася на четвертому місці в світі за кількістю вихідних кібератак
Фото: chitay.net

Україна на 4 місці в світі за кількістю вихідних кібератак. Провідний німецький оператор зв'язку Deutsche Telekom візуалізував карту країн-джерел кібератак, на якій Україна опинилася на 4 місці після Росії, Тайваню та Німеччини. За останній місяць з українських серверів було скоєно 566 531 атак.

На порталі в реальному часі показані атаки і країни, з яких вони надходять, а також статистика найбільш частих видів атак, зрізи по регіонах з найбільшою кількістю активних атакуючих серверів. Карта знаходиться у вільному доступі, компанія обмінюється даними з регуляторними органами та виробниками ПО безпеки.

Система глобального моніторингу була розроблена у співпраці з асоціацією BITKOM і Федеральним департаментом інформаційної безпеки (BSI), і використовує більше 90 датчиків для реєстрації вторгнень.

У Deutsche Telekom підкреслюють, що кількістьінтернет-загроз постійно зростає - щодня виявляють близько 200 тис. нових зразків вірусів. Тільки в пастках Deutsche Telekom збираються записи про 450 тис. атак в день.

Нагадаємо, в хакерських атаках на сайти Facebook, Apple і Twitter, які почастішали за останній час, підозрюють українців. Як мінімум один сервер, який був використаний для атаки, знаходиться в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна опинилася на четвертому місці в світі за кількістю вихідних кібератак ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути