вівторок, 28 липня 2015 11:15

Український уряд не докладає достатніх зусиль для протидії торгівлі людьми - звіт

Український уряд не докладає достатніх зусиль для протидії торгівлі людьми - звіт
Фото: tsn.ua

Українська влада повинна докладати більше зусиль для викорінення проявів торгівлі людьми у своїй країні.

Про це йдеться в доповіді Держдепартаменту про торгівлю людьми у світі, який охоплює 188 країн світу.

"Уряд України не повною мірою дотримується мінімальних стандартів протидії проявів торгівлі людьми", - йдеться в доповіді.

У Держдепі також зазначили, що "уряд не продемонстрував у цілому великих зусиль з боротьби з торгівлею людьми в порівнянні з попереднім звітним періодом". Тому Україна розташщовані у другій категорії списку вже третій рік поспіль.

"Україна є джерелом, країною транзиту і країною призначення для чоловіків, жінок і дітей, що зазнають примусової праці", - йдеться у звіті. Такі жертви зазнають секс-торгівлі і примусової праці "в Україні, Росії, Польщі, Туреччини, США та інших частинах Європи, Центральної Азії та Близького Сходу".

Крім того, доповідь  звертає увагу на агресію Росії проти України, яка "призвела до появи більш 1,3 млн переселенців, а ця категорія населення є особливо вразливою до експлуатації". Так, у зоні збройного конфлікту мали місце повідомлення про викрадення жінок і дівчат з метою їх подальшої експлуатації в секс-рабстві і в примусових роботах.

Доповідь відзначає, що російсько-терористичні сили в окупованих регіонах "використовували неповнолітніх як солдатів, інформаторів і живого щита".

Автори також відзначають, що США можуть ввести санкції проти Білорусі, яка "не в змозі виконувати мінімальні стандарти в справі боротьби з торгівлею людьми". Мінськ вперше опинився в "чорному списку" доповіді.

На думку доповідача, білоруські жінки їдуть на заробітки і зазнають секс-експлуатації. Також США критикують білоруські суботники як приклад примусової праці.

"Державні роботодавці і влада залякували і штрафували робітників, які відмовилися брати участ", - йдеться в доповіді.

Росія потрапляє в найнижчу групу доповіді третій рік поспіль. При цьому, за оцінками Держдепартаменту, торгівля людьми з метою трудової експлуатації є основною проблемою для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Український уряд не докладає достатніх зусиль для протидії торгівлі людьми - звіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути