понеділок, 11 серпня 2014 06:35

Українські солдати не довіряють донбаській кухні

Українські солдати не довіряють донбаській кухні
Фото: dosie.su

Українські військові неохоче приймають пакунки з їжею від місцевого населення на Донбасі, оскільки побоюються, що їх отруять.

Зокрема, як розповіли Gazeta.ua декілька учасників Антитерористичної операції, у тих місцях, де населені пункти практично не постраждали від бойових дій, деякі місцеві приносять харчі до українських блокпостів.

"Давали різне: закрутки, сало, борщі. Береш каструлю з борщем, дякуєш і тихо виливаєш за наметом, щоб людина не бачила", - зазначив Євген, підрозділ якого базувався під Волновахою.

За розповіддю іншого військового Миколи, батальйон якого брав участь в охороні позицій біля Слов'янська, на тамтешніх блокпостах відмовлялись від багатьох "передачок", які приносили місцеві.

"Боялись брати, аби не отруїтись чи не заснути на блокпосту. Могли ж всіляке підсипати. Хоча одного разу одна місцева бабуся принесла смачну на вигляд і запах ковбасу — не втримались, ризикнули. В результаті ніхто не отруївся. Наступні рази вже довіряли цій жінці", - розповів Микола.

За словами бійців АТО, основну їжу їм готують власні кухарі, привозять свої волонтери або перевірені часом місцеві селяни.

Зараз ви читаєте новину «Українські солдати не довіряють донбаській кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути