середа, 17 вересня 2014 11:46

Українці оцінили 100 днів президентсва Порошенка і розповіли, кому з політиків довіряють

Порошенко залишається лідером довіри серед українців.

Про це йдеться у звіті по результатах соцопитування Центру соціальних та маркетингових досліджень "СОЦИС" в рамках періодичного моніторингового дослідження "Україна І УКРАЇНЦІ".

Метою опитування було дізнатися оцінку діяльності чинного президента України Петра Порошенка впродовж перших 100 днів перебування на посту Глави держави, термін яких збігає сьогодні – 16 вересня 2014 року.

Порошенко залишається лідером довіри серед українців. Повністю чи частково довіряють йому 62,9%. Другий за цим показником – Арсеній Яценюк (53,9%). Третій – Анатолій Гриценко (48,8%), далі – Олег Ляшко (45,1%) та Віталій Кличко (44%).

  Рівень довіри до політиків та державних діячів
Рівень довіри до політиків та державних діячів

В цілому, дії президента повністю або, в основному, позитивно оцінюють 45,5% українців. Повністю, або в цілому негативно – 25,8%. 23,5% ставляться до його дій нейтрально.

  Оцінка діяльності Президента України та Уряду
Оцінка діяльності Президента України та Уряду
 
Люди найбільше підтримують такі кроки та ініціативи Президента як підвищення міжнародного авторитету України (85,3%), проведення заходів на підтримку ЗСУ та підвищення обороноздатності (79,1%), рішення про розпуск та дострокові вибори Верховної Ради України (78,7%). Проведенням переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним заради досягнення миру та припинення війни повністю чи скоріше підтримують – 77,7%, опитаних, а розробку стратегії "Україна-2020" – 70,2%.
 
  Оцінка діяльності Президента України в якості Головнокомандуючого ЗСУ
Оцінка діяльності Президента України в якості Головнокомандуючого ЗСУ
 
Щодо основних очікувань від Президента України, п'ятірка головних завдань (із 21 запропонованих), які, на думку людей, стоять перед ним виглядає так: Вирішення проблеми Донбасу мирним шляхом – 49%, забезпечення територіально цілісності – 38,5%, підвищення зарплат та пенсій – 36,6%, стримування зростання цін – 33,7%, скорочення безробіття – 33%. Вирішення проблеми Донбасу силовим шляхом очікують 10,2 % респондентів. В даному питанні респондент міг обрати декілька варіантів відповіді. Тому загальна сума відповідей значно перевищує 100%.
 
  На Вашу думку, які першочергові завдання стоять перед Президентом України П.Порошенком?
На Вашу думку, які першочергові завдання стоять перед Президентом України П.Порошенком?

Терміни дослідження: 5 – 10 вересня 2014 року. Опитування проводилось методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Метод відбору респондентів – квотна вибірка (за ознаками вік та стать). Загалом було опитано 2800 респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі, розміром населеного пункту та поділом на регіони.

Зараз ви читаєте новину «Українці оцінили 100 днів президентсва Порошенка і розповіли, кому з політиків довіряють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути