понеділок, 17 березня 2014 23:20

Українці масово почали опановувати вогнепальну зброю
9

Фото: Денис Тимошенко

Серед цивільного населення України останнім часом зросли військово-патріотичні настрої. Люди, не маючи жодного досвіду військової підготовки, самотужки організовують вишколи та тренування, зокрема, із ведення вогню з бойової зброї.

Група з чотирьох хлопців і двох дівчат виїхала на стрільбище в район села Капітанівка, що в кількох кілометрах від міської смуги Києва. Заздалегідь домовились про зустріч із власниками зброї. В руках тримали її вперше, оскільки в армії не служили та й на військовій кафедрі в університеті бачили "калаші" лише здаля.

Постріляти у мішені можна з АКС-47. Один патрон коштує 8 грн, ріжок — 240 грн. На голову дають вдягнути навушники, аби не оглухнути від гучних пострілів.

Спочатку хлопці, а потім дівчата по черзі ведуть прицільний вогонь. Результати більш ніж обнадійливі — багато куль влучають в яблучко.

"Як на перший раз, то дуже добре, - говорить інструктор Володимир. - Чергами стріляти не дозволяємо, лише одиночними".

Павло Салига, викладач Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка, вважає, що українці — це доросла і свідома нація, тому влада повинна дозволити їм володіти вогнепальною зброєю.

"Але з умовою вступу власника автоматів, гвинтівок та кулеметів у структури, що робили б вишкіл щодо ведення партизанської боротьби та готували б бійців ідеологічно та морально до захисту вітчизни. І менти б відразу смирніші стали, і бюрократи красти б менше стали, якби знали, що кожен обкрадений робітник має вдома "товариша Калашникова", - пояснює Павло.

Оскільки не всі патріоти підпадають під часткову мобілізацію, оголошену у зв'язку з агресією Росії в Криму, охочі можуть записатись до Української резервної армії (УРА). УРА організовує польові збори з інструктажем та навчанням на території тренувально-спортивного комплексу "Снайпер", що в селі Капітанівка.

"Годі займатися мастурбацією у соцмережах. Уже завершуємо запис до першої чоти (32 бійці) та рою підтримки (кухня, побут) на польовий вишкіл 21-22-23 березня. На 20 березня запрошуємо волонтерів на суботник із зачищення казарми", - говорить координатор цієї громадської ініціативи Владислав Кириченко.

Найбільш активним волонтерам обіцяють надати можливість постріляти у мішень з легальної нарізної зброї.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада через загарбання Кримського півострова російськими окупантами затвердила указ виконувача обов'язків президента Олександра Турчинова про часткову мобілізацію.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Андрій Парубій зазначив, що вона проходитиме протягом 45 днів. Парубій уточнив, що буде мобілізовано 20 тисяч військовослужбовців Збройних сил, а також 20 тисяч добровольців Національної гвардії. Мобілізація торкнеться насамперед сержантів та офіцерів запасу.

Зараз ви читаєте новину «Українці масово почали опановувати вогнепальну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути