неділя, 06 листопада 2016 22:27

Україна може надати "зелений коридор" для евакуації російських військ із Придністров'я

Україна може надати "зелений коридор" для евакуації російських військ із Придністров'я
ipress

Україна готова надати "зелений коридор" для евакуації військ РФ і озброєння, розміщеного в селі Кобасна у невизнаному Придністров'ї.

Про це домовилися міністри оборони України і Молдови Степан Полторак і Анатол Шалару на нараді глав військових відомств обох країн в Одесі, передає "Deschide".

Шалару заявив, що озброєння, розміщені на військових складах у селі Кобасна, становлять значну небезпеку як для жителів Молдови, так і для України. Через це до кінця 2016 року буде розроблено детальний план із вивезення цього озброєння і виведення російських військ із території Молдови.

"Ми обговорили питання створення спеціального коридору для російських військових, які перебувають у придністровському регіоні, а також для боєприпасів, які знаходяться на зберіганні в селі Кобасна", - розповів він.

За його словами, молдовське військове відомство було офіційно проінформовано про те, що українська сторона готова підготувати спеціальний коридор для виведення російських військ і озброєння.

"Ми домовилися про зустріч військових експертів обох країн на території України для того, щоб обговорити низку питань технічного характеру: виїзд відповідних конвоїв із Молдови та шляхи, за якими вони ввійдуть на територію України, а так само їхній подальший маршрут територією України", - зазначив Шалару.

Він додав, що після завершення всіх експертиз і уточнень усіх питань сторони мають намір проінформувати офіс ОБСЄ по цій темі, оскільки вказана місія має відбуватися під егідою ОБСЄ й ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін потроху просувається вглиб України - американський політтехнолог

"Далі ми маємо намір звернутися до міжнародних організацій, аби вони вплинули на керівництво РФ і посприяли початку зазначеного процесу евакуації. З нашого боку для цього будуть надані всі види допомоги та шляхи для транспортування", - запевнив молдавський міністр.

Шалару також зазначив, що нині оперативне угруповання російських військ на території Молдови налічує 1200 військових.

Нагадаємо, у Придністров'ї затримали 6 українців.

Зараз ви читаєте новину «Україна може надати "зелений коридор" для евакуації російських військ із Придністров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути