понеділок, 30 січня 2017 15:20

Україна – це корова, яка майже здохла – Арестович

Україна – це корова, яка майже здохла – Арестович
фото: Сергій Старостенко

Цього року остаточно стане зрозуміло, що політична система України себе вичерпала.

Про це Gazeta.ua розповів військовий оглядач і психолог Олексій Арестович.

"Зараз Україна - корова з величезною раковою пухлиною, яка майже здохла. Система викачує все. Якщо попередній був роком протиріч, то 2017-й буде дном. Система себе вичерпає, - говорить Арестович.

- Частина еліти це зрозуміє. Вони не зможуть ні зберегти активи, ні отримати нові. Якщо досягнуть консенсусу, певної елітної змови проти системи, то розпочнуть реформи. Коли об'єднаються з частиною громадських активістів, може щось вийти".

На його думку, суспільний договір зайшов у глухий кут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Трампа почнеться перша світова громадянська війна - Арестович

"Селянська соціалістична ментальність тягне нас назад. У стилі "Моя хата з краю". З іншого боку - держава мені винна. Має дати мені субсидії, соціальні пільги, два гектари землі. А я ще буду не задоволений.

Розбещена більша частина народу хоче, щоб держава виконувала патерналістську роль. А олігархи казали: "Кидатимемо вам щось, а ви не заважайте нам красти". Цей суспільний договір за 25 років зайшов у глухий кут", - каже військовий оглядач і психолог.

"Середній психологічний вік українця у 2014 році був 7-8 років. Зараз - 11-12. Вступаємо у підліткову кризу. Це величезний прогрес. Починаємо розуміти суспільні й політичні справи. Ще за 5 років розпочнеться внутрішня і зовнішня політика. Зараз - ігри маленьких переляканих дітей", - додав він.

За словами Арестовича, з'явиться нова якісна еліта, яка виковується в середовищі людей, які поставили інтереси країни вище, ніж власні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серпні російські війська зайдуть у Білорусь - Арестович

"Конкурс до військових навчальних закладів на бойові спеціальності під час війни виріс у 5-6 разів. Ці хлопці знають, що підуть воювати. Це означає, що нація здорова. Тому всередині замученої раком корови виростає щось таке молоде і спритне — зараз вискочить і піде. Старе має відмерти, нове народитися. Справжня нова національна еліта виковується у війську і поліції", - пояснює він.

Повну версію інтерв'ю з Олексієм Арестовичем чекайте у журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Україна – це корова, яка майже здохла – Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути