пʼятниця, 20 березня 2015 11:30

Південно-Західна залізниця бойкотуватиме накази "Укрзалізниці" через звільнення керівництва

Південно-Західна залізниця бойкотуватиме накази "Укрзалізниці" через звільнення керівництва

Колектив Південно-Західної залізниці не виконуватиме накази вищого органу - Держадміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"). Про це повідомила прес-служба ПЗЗ.

Південно-Західна залізниця зазначає, що одномоментне звільнення керівного складу Південно-Західної залізниці призводить до зупинки її діяльності, оскільки до компетенції звільнених осіб відноситься виключне право прийняття наказів і розпоряджень, що забезпечують безперебійне функціонування залізниці.

У ПЗЗ відзначають, що накази і розпорядження в.о. генерального директора "Укрзалізниці" Максим Бланка від 19 березня про звільнення керівного складу Південно-Західної залізниці не підлягають виконанню, оскільки вважають їх "злочинними", і, нібито, щодо самого Бланка розслідуються кримінальні справи про зловживання владою і службовим становищем.

Залізниця наголошує, що відповідно до закону України "Про залізничний транспорт" встановлено, що залізниця є основною організаційною ланкою на залізничному транспорті. Створення, реорганізація, ліквідація та визначення територіальних меж залізниць, призначення і звільнення їх керівників здійснюються рішеннями Кабінету міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту.

"Повноваження виконуючого обов'язки начальника дороги Івана Федорка підтверджені рішенням суду, яке вступило в дію, а дію розпорядження уряду №192-р про покладення виконання обов'язків начальника залізниці на Володимира Тягульського зупинено. Враховуючи той факт, що керівництвом "Укрзалізниці" видаються незаконні накази, з даного часу трудовим колективом Південно-Західної залізниці не приймаються до виконання накази і розпорядження "Укрзалізниці", - наголошується в повідомленні.

Раніше в.о. генерального директора "Укрзалізниці" Бланк 19 березня звільнив керівний склад ПЗЗ.

Зараз ви читаєте новину «Південно-Західна залізниця бойкотуватиме накази "Укрзалізниці" через звільнення керівництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути